MENU

13 mei t/m 18 juni – Isabelle Scheltjens

Uitnodiging
Graag nodigen wij u en uw kunstminnende vrienden uit voor de feestelijke opening van de nieuwe expositie; Isabelle Scheltjens op zaterdag 13 mei 2023 vanaf 14.30 uur.

Isabelle Scheltjens (1981)
Als echtgenote van een glazenier raakte Isabelle geïnspireerd door het prachtige gekleurde glas in al zijn schakeringen en structuren. Als schoonheidsspecialiste en haar studie aan de Antwerpse SISA beheerst ze het gevoel voor verhoudingen en kan ze de schoonheid en gelaatsuitdrukking van een gezicht vertalen naar een sprekend karakteristiek portret, dat je vanuit diverse posities aankijkt.

Ze ontwikkelde een exceptionele techniek. Van het oude mozaïek, 2000 jaar voor christus, tot een eigentijdse verwerking. Door middel van fusion smelt ze diverse zelf gesneden vierkantjes glas, variërend qua kleur, structuur en formaat, op elkaar. Op deze manier ontstaan allerlei kleur combinaties en bouwt ze haar portret hieruit op.

Geïnspireerd door het pointillisme laat ze de gefuseerde stukjes glas optisch in elkaar overvloeien en formeert ze een oogstrelend intrigerend portret op een matte kunststof ondergrond. Van dichtbij observeert men een abstract werk, op afstand een gedetailleerd portret vol dynamiek.

 

 

Haar ultieme drive voor het glas, kleur en compositie maken haar werken uniek en indrukwekkend. Ze maakt hoofdzakelijk portretten van vrouwen evenals gepersonaliseerde portretten. Door het imposante formaat spreken de kleurrijke, krachtige kunstwerken nog sterker. Inmiddels is Isabelle’s werk over de hele wereld te vinden. Van New York tot Japan, van Dubai tot Londen en heeft ze portretten in opdracht mogen maken voor diverse beroemdheden.

Deze expositie is tot en met zondag 18 juni te bezoeken.
De galerie is van donderdag t/m zondag geopend vanaf 12.00 uur.