MENU

BERNARD DE WOLFF

Bernard de Wolff (Amsterdam, 1955) is een kunstschilder van het hedendaagse impressionisme. Stadsgezichten, koeien, landschappen en naakten zijn veel gebruikte thema’s. Zijn schilderijen hebben invloeden van schilders als Eugène Leroy, Karel Appel en andere Nederlandse impressionisten als George Hendrik Breitner, Willem Witsen en Marius Bauer.

Portret Bernard de Wolff - Gallery van DunInspiratie uit studie en reizen

De kunstenaar studeerde kunstgeschiedenis en klassieke archeologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook verdiepte Bernard de Wolff zich in culturele antropologie, theatrale mediakunde, esthetica en cultuurfilosofie. Net als zijn studie, hebben ervaringen tijdens zijn reizen naar West-Afrika, de Verenigde Staten, Suriname en Brazilië bijgedragen aan de ontwikkeling van de kunstenaar. De laatste jaren zijn Chinese landschappen toegevoegd als inspiratiebron van zijn landschapsschilderijen.
Momenteel woont en werkt Bernard de Wolff afwisselend in Parijs en Amsterdam.

Meer dan olieverf

De olieverf die Bernard de Wolff gebruikt voor zijn tableaus is niet alleen een middel om impressies te creëren, de verf geeft aan zijn kunstwerken een extra dimensie. De expressieve toepassing van olieverf vormt een essentieel onderdeel van zijn kunst. De olieverf is driedimensionaal zichtbaar aanwezig en heel tastbaar.
Het spel van licht en ruimte geeft op subtiele wijze vorm aan abstracte figuren. Contouren van dieren, naakten en stadsgezichten in pasteltinten versmelten sensueel in hun omgeving. Bernard de Wolff laat in de lijn van Monet het modern impressionisme leven.

Bekijk de kunstwerken van Bernard de Wolff 

Bernard de Wolff - De tuin 100 x 115 cm | Gallery van Dun