MENU

Expositie Harald Schmitz-Schmelzer – 25 juni t/m 29 juli

Gallery van Dun - Harald Schmitz-Schmelzer - juni 2018

Kunstenaar Harald Schmitz-Schmelzer exposeert van 24 juni tot en met 29 juli in Gallery van Dun. De Duitse kunstenaar staat bekend om zijn contrastrijke werken waarbij hij speelt met kleurruimte. Hij heeft een voorliefde om te werken met horizontale en verticale geometrische lijnen.

Systematisch proces

Als liefhebber van het experiment zocht de kunstenaar, 25 jaar geleden, naar een dikkere verf die krachtiger overkomt dan ‘gewone’ verf. Het juiste materiaal daartoe vond de kunstschilder met het gebruik van gepigmenteerde kunsthars. Zijn kunstobjecten krijgen hiermee elk een unieke driedimensionale structuur en bewegen zich tussen schilderij en sculptuur. Vanwege de toevoeging van kunsthars ontstaat een transparante of juist een ondoorzichtige verf, glanzend of mat, ruw of juist plakkerig: een scala van toepassingen komen op die manier binnen handbereik van de kunstenaar.

Kunststijl van Harald Schmitz-Schmelzer

Al op jonge leeftijd ontwikkelde de kunstenaar Harald Schmitz-Schmelzer een voorliefde voor abstractie. Dit non-figuratieve, alsmede het minimalisme wordt het thema van zijn gehele oeuvre. Zijn kunststijl kenmerkt zich door repeterende, geometrische lagen van kleur. Deze lagen staan voor het equivalent tijd en continuïteit, die zowel groei als ontwikkeling vertegenwoordigen voor de kunstenaar.

Elk werk weerspiegelt zijn eigen vitaliteit en is in zekere zin een reflectie van de kunstenaar zelf. Zijn moderne en hedendaagse kunst is autonoom en straalt veel esthetiek uit. De kunstenaar schaart zich graag in het rijtje met Barnett Newman, Frank Stella en Donald Judd.

KUNSTWERKEN van HARALD SCHMITZ-SCHMELZER

De werken van Harald Schmitz-Schmelzer hebben altijd de illusie van ruimte
BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren