MENU

De bizarre 3D-kunsten van Ruben Verheggen en Eva Post

 

De hilarische 3D-kunstwerken van Ruben Verheggen en Eva Post springen letterlijk van het doek af, wat zorgt voor een bijzondere kijk op alledaagse dingen.

Van veraf lijkt het gewoon op een schilderij, eenmaal een paar stapjes dichterbij zie je de ontzagwekkende details. Allemaal met een eigen verhaal. Dat kenmerkt de kunstwerken van Ruben Verheggen en Eva Post, die samen ‘Kunst met een R’ vormen.

Creatief brein en meesterlijk handwerk

Ruben en Eva creëren eigen werelden. Zij zetten de kijker graag op het verkeerde been. Kunstwerken komen tot leven en krijgen een eigen dimensie dankzij het creatieve brein van Ruben en meesterlijk handwerk van Eva. Bekijk een 3D-kunstwerk van links en je ziet iets totaal anders dan vanaf rechts. “Eva’s oog voor detail is bizar. Dat is het mooie van onze samenwerking. Het concept van mij en de details van haar”, zegt Ruben Verheggen.

Excentrieke ideeën van Ruben Verheggen

“Oh god, daar heb je hem weer met zijn doorgeslagen ideeën”, zegt Eva vaak na een briljante ingeving van Ruben. “Als ik weer een inval heb, laten we het vaak even bezinken onder genot van een wijntje. Het zijn herkenbare situaties die ik over de kop trek. Of als ik ergens ben en een alledaags tafereel zie, bedenk ik daar een compleet eigen versie van en schets die uit.”

De hilarische 3D-kunstwerken van Ruben Verheggen en Eva Post springen letterlijk van het doek af, wat zorgt voor een bijzondere kijk op alledaagse dingen.

 

Kunst waar je vrolijk van wordt

Typerend voor de kunst van Ruben en Eva is dat het frivool en gek is. “Het moet een glimlach op je gezicht toveren zodra je het ziet.” Typerende hedendaagse gebeurtenissen met een grote dot aan fantasie staan hierbij aan de basis.

Miniatuur beeldhouwen door Eva Post

Alles wat je ziet aan de poppen en decoraties komt rechtstreeks van de hand van Eva. De details komen er apart in. Van naden tot plooien. Eva bewerkt alles met een naaldje. “We bedenken per pop een verhaal en zij weet dat feilloos over te brengen op de materialen. Kijk bijvoorbeeld naar Bar Bizarre. Het begint vanuit een soort guilty pleasure en komt dan tot uiting.”

Bekijk hier de overige kunstwerken van Ruben Verheggen en Eva Post

Bar Bizarre van Ruben Verheggen en Eva Post

De kunstwerken van Ruben Verheggen en Eva Post kregen mede dankzij Voetbal International landelijke bekendheid. Zij maakten onder meer kunstwerken voor René van der Gijp, Johan Derksen, Pierre van Hooijdonk en Jaap Stam. Deze kun je bewonderen op ‘Kunst met een R’.