MENU

Duo-Expositie; Sabine Mann & Bernard de Wolff

Sabine Mann
Een Duitse kunstenaar, haar huidige werk wijdt ze vooral aan de ziel van “het boek”. Zo vertaalt ze oude, karaktervolle boeken met behulp van inkten en scalpelmes naar filigrane recht opstaande fragiele sculpturen, die een nieuwe ruimte innemen en gedachten oproepen, welke niets meer te maken hebben met de inhoud van het oorspronkelijke boek. 

De sculpturen worden gekenmerkt door de kleuring van de afzonderlijke pagina’s, de sneden en uitlijning van de papiersoorten. Uiteraard nog steeds gedragen door de gebonden rug van het boek. Tijdens het kleuren van de pagina’s weet ze niet hoe de kleur uitvalt, dit is afhankelijk van de papiersoort en hoe vaak is het boek gelezen, waardoor de bladzijden gedeeltelijk vettig worden. Het snijwerk kan zij zelf helemaal bepalen. 

Transformatie van boek naar abstract object. Door de zintuiglijke waarneming communiceert het “boeksculptuur” met je en wekt zo allerlei associaties op. 

    

 

 

Bernard de Wolff
Een Nederlandse kunstschilder. Hij werkt afwisselend in Amsterdam, Parijs en Zuid-Amerika. Als afgestudeerd kunsthistoricus verdiepte hij zich in archeologie, antropologie en culturele filosofie. Hiervoor maakte hij vele reizen en ontwikkelde zich geleidelijk tot kunstschilder. Het illusionisme van het licht en ruimtelijkheid in klassieke schilderijen fascineerde hem. 

Geïnspireerd door het impressionisme, maar gebruikmakend van expressieve technieken, is zijn werk transparant zichtbaar, maar ook tastbaar en vet. De olieverf ligt er dik op en op een afstand wordt het beeld zichtbaar. Vooral het stadsleven van Amsterdam, Parijs, landschappen, vee en naakten vormen zijn thema’s. Zijn werk is vertegenwoordigd in collecties over de hele wereld. 

   

De expositie is t/m 16 oktober te bezichtigen, van donderdag t/m zondag vanaf 12.00 uur.