MENU

Expositie Suus Suiker (7 april t/m 12 mei 2024)

Al in haar jonge jaren was Suus gedreven in het creatief uiten van haar kijk op de wereld. Ze volgde een opleiding aan de Haagse Kunstacademie (1984-1990) en is zich vervolgens als zelfstandig kunstenaar gaan ontwikkelen.

๐—›๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด๐˜€ ๐—ถ๐—บ๐—ฝ๐—ฟ๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ถ๐˜€๐—บ๐—ฒ
Een aantal jaren geleden gooide ze het roer om en verruilde haar magisch realistische schilderkunst voor een heel ander medium. Ze ging zich door veel experimenteren verdiepen en bekwamen in de eeuwenoude โ€˜encausticโ€™ schildertechniek; het schilderen met warme bijenwas, hars en pigmenten. Suus combineert deze techniek op een sublieme wijze met inkt, olieverf en krijt. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur. Impressies van planten, bloemen, takstructuren en waterspiegelingen zijn een belangrijk thema. Dit sluit feilloos aan bij het natuurlijke medium.

๐—ฆ๐˜†๐—บ๐—ฏ๐—ถ๐—ผ๐˜€๐—ฒ
Suus voegt verschillende onderdelen van de natuur samen tot een totaalbeeld dat de sfeer opwekt van een dromerig landschap. Een tafereel waarbij kleur zeer bepalend is. Naast de gebruikelijke basismaterialen maakt ze voor de opbouw van haar kunstwerk ook regelmatig gebruik van digitale schildertechnieken, soms gecombineerd met fotografische elementen.

๐—•๐—ฒ๐˜„๐˜‚๐˜€๐˜๐˜„๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด
Met haar kunst wil Suus bij de toeschouwer een gevoel oproepen. Een gevoel van dwalen door de schoonheid en rijkheid van de natuur en daarmee het
belang van de natuur voor mens en dier benadrukken.

Graag nodigen wij u en uw kunstminnende vrienden uit voor de feestelijke opening van de nieuwe expositie; Suus Suiker op zondag 7 april 2024 vanaf 14.30 uur.

Suus zal tijdens deze opening ook aanwezig zijn, tevens vindt dan ook haar boekpresentatie van Pura Natura plaats.

Deze expositie is tot en met zondag 12 mei te bezoeken.
De galerie is van donderdag t/m zondag geopend vanaf 12.00 uur.