MENU

Expositie Tos Kostermans (5 november t/m 31 december)

Tos tekent en schildert sinds zijn tiende. Opgegroeid in Haarlem leerde hij op jonge leeftijd diverse schildertechnieken van plaatselijke kunstschilders.

Door de latere samenwerking met interieur- en modefotografen, ging hij anders naar kleur, licht en compositie kijken. Zo ontwikkelde hij een magnifieke eigen schilderstijl. Van realistisch naar im- en expressionisme met als hoogtepunt zijn schilderstuk van “Amsterdamse zakenlieden”, dat geëxposeerd werd naast werken van Rembrandt en Frans Hals, in de Hermitage.

Steeds zoekend en na een turbulente periode in zijn leven en de wereld is hij nu een bijzonder interessante weg ingeslagen en heeft hij zich een nieuwe stijl aangemeten. Tijdens zijn vele wandelingen legt hij diverse landschappen fotografisch vast en met digitale schilder- en tekentechnieken op de computer print hij deze tekeningen op schilderslinnen. Deze prints worden hierna beschilderd met diverse soorten verf en inkten, en bewerkt met takjes, schors en andere natuurlijke vondsten. Finishing touch, een aantal lagen epoxy, deels gekleurd of transparant, hierdoor ontstaat een schitterend 3D effect.

Het schilderij c.q. de natuur komt tot leven tijdens het aanschouwen.

Deze expositie is tot en met zondag 31 december te bezoeken.
De galerie is van donderdag t/m zondag geopend vanaf 12.00 uur.