MENU

Eric Cerrarini & Serge van de Put

Van 1 oktober tot en met 29 oktober exposeert Gallery van Dun een duo-expositie gewijd aan twee Belgische kunstenaars. Exclusief voor u een collectie van fotograaf Eric Ceccarini en beeldend kunstenaar Serge van de Put in de spotlights.

Waar Eric Ceccarini het fysiek van het vrouwelijke model tot kunstobject verheft, neemt Serge van de Put de fysionomie van de dierenwereld als uitgangspunt voor zijn figuratieve kunst.

Eric Ceccarini

Eric Ceccarini (1965) werkte, na zijn studie aan de INFAC in Brussel, als modefotograaf voor topmerken als Chopard, Delvaux en L’Oréal. Won met de Saab cabrio 9-3 campagne de Zilveren Leeuw in Cannes. Eric Ceccarini onderscheidt zich van zijn collega’s door de fluweelzachte, bijna schilderachtige beelden die hij met zijn lens vastlegt.

THE PAINTERS PROJECT
Dit omvangrijke project is een doorlopende ontmoeting tussen schilder, model en fotograaf. Ceccarini vroeg 100 kunstenaars, afkomstig van over de hele wereld, om het vrouwelijke model te gebruiken als levend canvas. Dit leverde 100 verschillende samenwerkingen op, waar ieders eigen inzicht en techniek, telkens tot een ongewone samenwerking leidde. Eric’s fotografie vereeuwigde de menselijke kunstwerken.
Met dit artistieke werk legt Ceccarini niet alleen het vrouwelijke wezen in al haar fysieke schoonheid vast, ook komt hij dicht bij haar ziel.

Serge van de Put

Serge van de Put (1956) heeft niet alleen een missie om kunst te creëren, hij wil ook innoveren. Gefascineerd door de consumptiemaatschappij gaat hij met het hergebruik van autobanden de dialoog aan over recycling en de esthetische waarden en normen in het leven. Van de Put transformeert afvalmateriaal naar aaibare, figuratieve, vaak uitvergrote dierenfiguren.

DIERENMANIEREN
Met name dierenfiguren als honden, vogels en gorilla’s zijn het favoriete onderwerp van Van de Put’s hedendaagse kunstwerken. Beginnend met een frame wordt hieromheen het rubber van oude autobanden gewikkeld. Opgestapelde lagen rubber vormen zo geleidelijk de fysionomie van het model. Telkens weer slaagt Serge van de Put erin om, slechts gebruikmakend van een schaar en een mes, met rubber de persoonlijkheid en het temperament van zijn dierenfiguren tot uiting te brengen. Met de toevoeging van fietsbanden krijgen Serge’s dieren kleur en extra karaktertrekken.

De duo-expositie is tot en met 29 oktober.


Serge van de Put - Eric Ceccarini | Gallery van Dun
BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren