MENU

Duo-expositie 3D : Lichtzinnige perfectie

Vanaf 9 september is expositie ‘3D’ te bezichtigen bij Gallery van Dun. Expositie ‘3D’ is gewijd aan de beeldende kunstvormen mixed media en glaskunst. Het driedimensionale karakter van de kunstobjecten voorziet in een eigenzinnige expositie.

Kunstenaarsduo

Ruben Verheggen en Eva Post maken moderne 3D-kunstwerken, waarbij Ruben zich focust op het ontwerp en Eva de creaties driedimensionaal gestalte geeft. Het kunstenaarsduo hanteert verschillende technieken zoals combinaties van verf en mixed media. De absurdistische kunstwerken hebben inmiddels internationaal bekendheid verworven.

GUILTY PLEASURES
Ruben en Eva laten alledaagse taferelen in een uitvergrote setting tot leven komen. Wat op het oog een herkenbaar schouwspel lijkt, blijkt tot in detail uitgewerkt in frivool, aanstekelijk werk met een ode aan de liefde. Urban art, zoals toegepast in Bar Bizarre, tovert een glimlach van herkenning op ieders gezicht.
(foto met de lucifers en het echtpaar)

Jan-Joop Ruisch

Deze Nederlandse glaskunstenaar woont en werkt al jaren in Tsjechië. Hij verkiest te werken met optisch glas. Deze glassoort biedt hem de mogelijkheid een extra dimensie toe te voegen aan driedimensionale sculpturen. Raak als toeschouwer geïntrigeerd door het lijnenspel tussen schaduw en lichtweerkaatsing dat hij creëert met zijn architectonische glasobjecten.

VOLMAAKT GLASWERK
Lotus is een collectie, perfect gepolijste glasobjecten, die Jan-Joop heeft opgedragen aan de gelijknamige bloem. Zijn sculpturen kennen elk de innerlijke schoonheid die de Lotus, symbool voor puurheid en perfectie, vertegenwoordigt. Elk glasobject is uniek en te onderscheiden door kleur en vorm. Op meesterlijke wijze schept hij in een minimalistisch kunstwerk onverwachte diepte.


De expositie is tot 24 september 2017.

BewarenBewaren