MENU

Nieuwe expositie met Gelos Michailidis van 2 september tot 3 oktober

Gallery van Dun breidt zijn collectie binnenkort uit met een aantal meesterlijke kunstenaars. Wij vieren dit met een nieuwe expositie die bestaat uit de beste werken van Marcel van Hoef, Wijnand Zijlmans en Gelos Michailidis. Kom van 3 september tot en met 2 oktober de tentoonstelling met de nieuwe werken bezoeken.

Het werk van Gelos Michailidis bevat voornamelijk zeeën en luchten.

Gelos Michailidis

Droom weg bij de heldere blauwe hemels, krachtige zeeën en immense wolkenpartijen die Gelos Michailidis haarscherp weet vast te leggen. Zijn realistische werken bevatten oneindig veel diepte en zijn nauwelijks te onderscheiden van een foto. De golven lijken uit de schilderijen te spoelen. Alleen als je zeer dicht op het werk gaat staan zul je penseelstreken ontdekken, maar met het blote oog is er nauwelijks structuur in de schilderijen te zien.

De van oorsprong Griekse kunstenaar Gelos Michailidis werkt met olie en acryl op paneel. Hij schildert niet vanuit locatie, maar gaat de natuur in en neemt diverse foto’s van taferelen die hem bekoren. Eenmaal in zijn atelier voegt de schilder deze uitzichten samen tot één ideaalbeeld.

Terrace by the Sea | 100 x 120 cm. | eitempera op linnen | 2016

Marcel van Hoef

Deze Nederlandse kunstenaar combineert realisme feilloos met surrealisme door architectuur en landschap met elkaar te verweven. Hoewel zijn schilderkunst erg realistisch aandoet, zijn de composities in vele gevallen onrealistisch. Marcel van Hoef reist de hele wereld rond om foto’s te maken van architectonische elementen die hem interesseren. In zijn schilderijen plaatst hij deze vervolgens zonder pardon een strak gebouw naast een fleurige bloemenweide. Zo creëert hij een spanningsveld tussen ruimte en natuur.

In deze collectie treft u zowel oude als nieuwe werken van Marcel van Hoef aan. Gallery van Dun geeft u zo een mooi inkijkje in de evolutie die deze schilder doormaakt in zijn loopbaan. Waar we in zijn oude werken nog veel mensen voorbij zien komen, zijn deze in de nieuwe werken compleet verdwenen. Van Hoef straat overigens ook bekend om zijn unieke kleurgebruik: hij maakt zijn kleuren zelf door ze te mengen met eigeel. Dit geeft een zeer zacht effect met buitengewone kleuren en pigmenten.

Frame of progress 2

Wijnand Zijlmans

In zijn zoektocht naar innerlijke ontwikkeling hakt Wijnand Zijlmans uiteenlopende voorwerpen natuursteen. Het liefst gebruikt hij graniet. De abstracte werken vertellen poëtische verhalen die de kern van de kunst raken. De beeldhouwer gebruikt verschillende technieken om zijn werken vorm te geven. Soms stapelt hij blokken uitgehakt steen zo op elkaar dat ze de zwaartekracht lijken te trotseren, andere keren presenteert hij één groot blok dat hij op een bepaalde manier uithakt. Kom zelf kijken welke vorm het beste bij u past.

 

 

unnamed-12

Ger Doornink

De monumentale portretten van Ger Doornink zijn een afspiegeling van zijn verleden in onder meer Milaan en Tokyo. Vooral de periode in Japan heeft een doorslaggevende invloed gehad op zijn schilderijen. De werken hebben duidelijke elementen van de Japanse prent, met onder meer gracieuze lijnvoering en het ontbreken van perspectief. Hij verwerkte het Japonisme tot een geheel eigen stijl met een fotorealistische, bijna klassieke werkwijze waarbij het evenwichtin de compositie altijd centraal staat.

 

 

index01

Massimiliano Schiavon

Deze Italiaanse meester maakt lampen, vazen en andere sculpturen van glas. Zijn unieke werkwijze wordt overal ter wereld geroemd en hij staat bekend om het gebruik van ingewikkelde technieken uit de oudheid. Massimiliano Schiavon heeft veel kennis over de eigenschappen van verschillende soorten glas en hoe zij het best bewerkt kunnen worden. Zijn werken hebben unieke vormen en kleuren en zijn het resultaat van eeuwenoude ambacht.