MENU

Remigijus Kriukas & Indre Stulgaite

De glasobjecten van Remigijus Kriukas vormen altijd een harmonieuze entiteit tussen ontwerp en materiaal. Door de optische vormgeving van de vlakken en het verrassende lijnenspel worden zij veelvuldig vergeleken met moderne architectuur. Zijn in glas vormgegeven concepten worden alom als museale kunst geclassificeerd.

Gallery van Dun | Remigijus Kriukas & Indre Stulgaite
Remigijus Kriukas is afgestudeerd aan het State Institute of Fine Arts in Vilnius. Als ontwerper was hij verbonden aan het Panevezys Glass waar hij voornamelijk werkte met float glas. In Denemarken, op het eiland Bornholm, verfijnde Kriukas zijn technieken door de samenwerking met lokale ambachtslieden. In 2000 richtte Kriukas zijn eigen kunstglasstudio ‘Glasremis’ op, waar de kunstenaar met zijn partner en volwaardig team in alle vrijheid experimenteert om zijn conceptuele ideëen vorm te geven.

Van Dun Glaskunst 2018 | Remigijus Kriukas Remigijus Kriukas’ glassculpturen zijn krachtige kunstobjecten die tegelijk mystiek en energie oproepen. Vanuit elke invalshoek is continue een optische transformatie waarneembaar die het bestaan van allerlei binnenruimtes suggereert.
Zowel met kleureffecten als met grafisch lijnenspel creëert Remigijus impact op de dynamische silhouetten van zijn glasobjecten. Door de breking van het licht wordt de schoonheid en perfectie van het gebruikte materiaal extra geaccentueerd.

Zijn partner Indre Stulgaite, eveneens getalenteerd glaskunstenaar, combineert de ingenieuze glassculpturen met licht, geluid en nevel tot een spectaculair schouwspel dat de zintuigen verrassend prikkelt.

Remigijus Kriukas heeft zich ontwikkeld tot een unieke glaskunstenaar die, samen met zijn partner Indre Stulgaite, glaskunst tot een fascinerende performance verheft.

Bekijk de glassculpturen van Remigijus Kriukas.