MENU

Slava Fokk – surrealistisch & neoklassiek

De Russische kunstenaar Slava Fokk, woonachtig in Florida, is een gelouterde kunstschilder. Maakt, in een surrealistisch retrospectief, neoklassieke kunst waarbij esthetische vrouwenportretten zijn gehuld met Russische symboliek.

Gallery van Dun - Slava Fokk

Slava Fokk

Slava Fokk, geboren in een artistiek Russisch gezin, in 1976 in de culturele stad Krasnodar. Studeerde aan de Art School en maakte deel uit van de stroming “Krasnodar schilders”. Werkte succesvol samen met “Zero” Moscow Gallery. Op het International Festival of Arts in 2007 won Fokk de eerste prijs in de categorie “Traditions and Time”. Het begin een reeks persoonlijke, internationale exposities.

 

Russische symboliek

Fokk heeft een bijzonder talent om, op esthetische wijze, elementen uit de postmoderne tijd te verenigen met Russische symboliek. Middels een vernuftig retrospectief lijken zijn schilderijen bovendien geïnspireerd op Nederlandse kunstenaars als Jan van Eyck. Monumentale neoklassieke kunst gaat samen met surrealistische schilderkunst in elegante vrouwelijke lijnen. De veelal geometrische vormen zorgen voor een Art Deco sfeer, versterkt door het heldere en contrastrijke kleurenpallet. Portretten van vrouwen zijn een geliefd onderwerp van zijn verfijnde penseelvoering.

Bekijk meer werk van Slava Fokk

Slava Fokk - Orchid Magnolia | Gallery van Dun

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren