MENU

Sylvestre Gauvrit

De kunstobjecten van Sylvestre Gauvrit typeren door de perfecte balans tussen abstractie en figuratief. Organische vormen en bewegingen als de golven van de zee, de rondingen door de wind en vrouwelijke schoonheid zijn het fundament van zijn sculpturen.

Sylvestre Gauvrit - a la chasse aux pappillonsPositieve energie

Sylvestre Gauvrit’s inspiratie komt onmiskenbaar uit de natuur: ‘Het leven, de bewegingen en de energie, het observeren van mensen en dieren, het dansen, rennen, vechten en vrijen… het is puur, dynamisch en sterk.’ Door al deze natuurlijke elementen te combineren in vormen, creëert de kunstenaar een subtiel evenwicht tussen positiviteit en negativiteit, een cirkel van energie, die de schoonheid van het leven op aarde harmonieus contrasteert met de vernietiging en het verdriet van een deel van de wereld.
‘Ik maak immers beeldhouwkunst om vandaag een boodschap van hoop en positiviteit te geven en zo een betere toekomst te creëren.’

Gauvrit’s objecten stralen kracht uit, zijn elegant, esthetisch en geven in het dagelijkse leven positieve energie, gevoel en emotie. Gevoelens die de kunstenaar met zijn kunstobjecten bij de toeschouwer wil communiceren en daarmee een dialoog wil aangaan.

‘Ik vergelijk mijn werk vaak met klassieke muziek. De perceptie van abstracte kunst is subtiel, het zijn bewegingen en gevoelens, zoals een sonate, een menuetto of een symfonie, eenvoudig en complex tegelijk. Kunst is een open bron van energie, je verbindt je gewoon met het werk en krijgt je lading, neemt de tijd’, aldus de kunstenaar Sylvestre Gauvrit over zijn kunst.

Het materiaal van zijn sculpturen bepaalt Sylvestre Gauvrit aan de hand van de vorm van zijn ontwerp. Zijn sculpturen uitgevoerd in marmer stralen rust en harmonie uit, terwijl het robuustere roestvrije staal daarentegen associaties van kracht en dynamiek opwekken.

De kunstenaar Sylvestre Gauvrit

Sylvestre Gauvrit in atelier - portretDe Franse beeldhouwer Sylvestre Gauvrit (Moulins, 1977) studeerde in 2006 af aan de Accademia di Belle Arti in Carrara (Italië). Alvorens zijn eigen atelier te starten, verfijnde hij, bij verschillende institutionele kunstateliers in Pietrasanta, zijn techniek om, uit met name monumentale stukken, marmer te bewerken.
Sylvestre heeft vele prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder de Bursary Award (Royal British Society of Sculptors, 2008) en de Empoli Primavera d’Arte (Florence,2004).