MENU

Jerome van Dun

 

Al vanaf jongs af aan is Jerome van Dun geïntrigeerd door kunst. Zijn stiefvader Hans Grootswagers is kunstenaar en bracht de jonge Van Dun als eerste in contact met kunst. Grootswagers liet hem de mogelijkheden van de kunstwereld zien en wierp zich op als zijn mentor van Van Dun.

De eerste keer dat Van Dun kennis maakte met de impact dat een kunstwerk kan hebben, was hij tien jaar oud. Hij verwonderde zich over alle mensen die zich om de Mona Lisa heen drongen in het Louvre. De jonge Van Dun raakte gefascineerd door hoe het kon dat een klein schilderijtje zo’n enorme impact had. Enkele jaren later, toen Van Dun zestien jaar oud was, werd hij voor het eerst gegrepen door een kunstwerk. Dit was een beeldhouwwerk van Vladimir Zbynovsky. De eenvoud van de twee materialen die de kunstenaar gebruikte, trof Van Dun enorm. Na dit moment verdiepte hij zich steeds meer in de kunst.

Carrière van Jerome van Dun

In 2013 zette Van Dun zijn eigen galerie op onder de naam Gallery van Dun. Deze kunstgalerie is gevestigd in de monumentale pastorie op de kop van De Lind in Oisterwijk. Gallery van Dun staat bekend om de grote verscheidenheid aan werken van nationale en internationale kunstenaars. De galerie specialiseert zich daarnaast in hoogwaarde sculpturen. In 2015 werd Gallery van Dun kwart finalist in de wedstrijd om de titel Beste galerie van Nederland.