MENU

KunstKoopregeling

Gallery van Dun neemt deel aan het project KunstKoop van het Mondriaan Fonds. Dit betekent dat u bij ons volledige rentevrij kunst op afbetaling kunt kopen. Het Mondriaan Fonds beschouwt een bloeiende kunstmarkt als essentiële inkomstenbron voor kunstenaars. Bovendien getuigt het van betrokkenheid van individu en samenleving bij beeldende kunst. Om de particuliere markt voor kunst van hoge kwaliteit een flinke stimulans te geven is er de KunstKoop van het Mondriaan Fonds.

Met de KunstKoop kunnen particulieren kunst op afbetaling kopen zonder rente te betalen. Als u een renteloze lening afsluit via de KunstKoop betaalt u namelijk niet het totaalbedrag ineens, maar lost u af in maandelijkse termijnen. Het Mondriaan Fonds neemt de rente voor zijn rekening. Dat betekent 100% kunst met 0% rente.

 

 

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de KunstKoop:

  • De KunstKoop kan worden gebruikt voor kunstwerken die zijn gemaakt ná 1945 door nog levende kunstenaars of ontwerpers uit Nederland.
  • Het werk moet worden gekocht bij een van de 120 galerie die aangesloten zijn bij de KunstKoop, zoals Gallery van Dun.
  • Ervaren verzamelaar of juist beginnende koper? Een renteloze lening kan worden aangevraagd door particuliere kopers in de leeftijd van 18 t/m 74 jaar, die in Nederland wonen. De lening moet zijn afbetaald voor de 76e verjaardag.
  • De lening bedraagt minimaal 250 euro en maximaal 7.500 euro per kunstwerk. Kost het kunstwerk meer, dan betaalt u resterende bedrag direct aan de galerie.
  • In alle gevallen kunt u ervoor kiezen een gedeelte van het totale aankoopbedrag rechtstreeks aan de galerie te betalen en voor het andere gedeelte een renteloze lening aan te vragen.
  • De looptijd van de lening is minimaal zes maanden en maximaal drie jaar. U kunt altijd zonder extra kosten vervroegd aflossen.

Hoe werkt de KunstKoop?

  • Stap 1: U besluit een kunstwerk te kopen bij een galerie die is aangesloten bij de KunstKoop. U sluit hiervoor een overeenkomst met de galerie.
  • Stap 2: De galerie vult gegevens in over de aankoop. U ontvangt een e-mail van Santander Consumer Finance Benelux om de aanvraag voor een KunstKooplening te doen. U vult een online formulier in en uploadt de gevraagde documenten.
  • Stap 3: Als de aanvraag wordt goedgekeurd, betaalt Santander het leenbedrag aan de galerie. En u lost het in termijnen af. Het Mondriaan Fonds vergoedt de rente.

Wij vertellen u graag meer over de KunstKoop, of u kunt terecht op de site van het Mondriaan Fonds een “rekentool” vindt u op deze site.