MENU

Suus Suiker

Naast schilderen met acryl werkt Suus met diverse andere media en technieken. Veelvuldig combineert ze bijenwas met hars en hoogwaardige pigmenten in haar kunst of gebruikt ze gemengde technieken als olieverf, inkt, fotografie en digitale schildertechnieken.

Kunstenares Suus Suiker schildert de natuur als kleurrijke impressionistische wereld. De gelaagdheid van de gesmolten was geven haar werk een opmerkelijke optische diepte.

***

Suus Suiker - kunstenares bij Gallery van DunVan kinds af aan was Suus Suiker (1966) bezig met tekenen en schilderen. Naar eigen zegge: ‘Altijd had ik een kleurpotlood in mijn hand’. Haar talent werd van huis uit gestimuleerd en als vanzelfsprekend volgde Suus haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.
Na haar opleiding schilderde ze voornamelijk op linnen met acrylverf en maakte ze tekeningen in grafietpotlood. Waar in het begin van haar carrière met name de mens het onderwerp van haar doeken was, put Suus Suiker de laatste jaren inspiratie uit de natuur. Haar werk is grotendeels intuïtief en weerspiegelt haar bewondering voor de natuur.

Modern impressionisme

‘Binnen een kunstwerk combineer ik verschillende sferen. Waterlelies bijvoorbeeld voeg ik samen met magnolia’s terwijl deze bloemen niet dezelfde bloeitijd hebben’, licht kunstenares Suus Suiker haar werk toe. Die stijl van haar recente werk heeft veel gelijkenis met het impressionisme van de Franse kunstenaar Claude Monet.

Kunstenaar van het jaar 2020

Voor Suus staat voorop dat haar werk authenticiteit heeft. De reden dat haar kunst continue in beweging is. Onderwerp, thema, gebruikte techniek en materiaalgebruik evolueren met de tijd. Haar manier van werken en hoe de kunstenares in de wereld staat, zijn voor Stichting Kunstweek dan ook aanleiding om haar hele oeuvre te nomineren. Voor het jaar 2020 is Suus Suiker genomineerd tot kunstenares van het jaar.

Op 8 november zal de winnaar bekend worden gemaakt. Zie voor meer informatie: https://kunstenaarvanhetjaar.nl

Bekijk meer werk van Suus Suiker.

Suus Suiker-Symbiose 160-05