MENU

Duo-expositie Hans Grootswagers & Frank Stoopman

https://www.galleryvandun.com/wp-content/uploads/2020/01/Gallery-van-Dun-duo-expositie- Grootswagers-Stoopman

Gallery van Dun profileert met deze duo-expositie driedimensionale kunst waarbij elegante, organische vormen model staan. Zowel de sculpturen van Frank Stoopman als de reliëfpanelen van Hans Grootswagers dagen ieders verbeelding uit door lichtspel, kleur en compositie.

Gallery van Dun | Hans GrootswagersHans Grootswagers

Lyrisch abstracte actionpaintings is de benaming die Hans zijn reliëf panelen zelf geeft. Op het linnen ontstaan structuren van lagen acryl en vulmiddelen. Een dik reliëf krijgt vorm en wordt ingekleurd met verschillende inkten, poeders van schelpen, mineralen of kristallen. Dit resulteert in een spel van licht en reflecties die de fantasie prikkelt. Een finishing touch van epoxy omsluit het geheel.

Hans is een veelzijdig talent: kunstenaar, goud- & zilversmid en edelsteenkundige F.G.A.. Genoot langdurig kunstonderwijs op o.m. de kunstacademie St Joost in Breda. Na Vakschool Schoonhoven restaureerde hij kunstobjecten voor musea en antiquairs. Zijn fascinatie voor edelstenen, hun overweldigende kleurenpracht en innerlijke structuren, zijn nu een inspiratie bron voor zijn reliëfpanelen.

 

Gallery van Dun | Frank Stoopman

Frank Stoopman

Beweging en evenwicht zijn een voortdurende leidraad in de expressie van de bronzen beelden van Frank Stoopman waarin de mens en in het bijzonder, het kind in beweging, centraal staan.
Een wereld die herkenning oproept bij het ‘kind’ in de toeschouwer. In de speelse verschijningen drukt hij beweging en evenwicht, expressie, emotie en schoonheid uit, waarbij de anatomie krachtig en feilloos tot uitdrukking komt.

De vrouwfiguren zijn uitdagend en trekken de toeschouwer als het ware ‘vanzelf’ in hun wereld. Ze zijn verstild en ‘willen’ aangeraakt worden; houding en anatomie zijn essentieel.

Frank begon zijn kunstzinnige ontwikkeling tijdens de lerarenopleiding aan de Vrije School. Aan de Vrije Academie bekwaamde Frank zich in het vak van beeldhouwer. Zijn inspiratiebronnen zijn de klassieken en de Renaissance. Ook heeft Frank een liefde voor drama, theater en muziek.

 

2 FEBRUARI – 1 MAART 2020