MENU

6 november t/m 18 december 2022 – Suus Suiker & Peter Kuchler III

Change of seasons, Poetry in Wax.
Suus Suiker (1966), een en Nederlandse kunst- enares die werkt in encaustisch mixed media, schilderen met gepigmenteerde warme wax, gecombineerd met inkt, krijt, olieverf en/of hars. Haar werk wordt getypeerd als hedendaags impressionisme. Ze laat zich evenals de impressionisten inspireren door de natuur in al zijn facetten, florale motieven en natuurlijke structuren. Over het algemeen maakt ze gebruik van een geschilderde digitale ondergrond of fotografie. Hierop gaat ze dan te werk met gekleurde warme bijenwas. De inkten krijt en olieverf versterken het beeld. Haar expertise ligt vooral in het weergeven van de sfeer van de verschillende seizoenen. Haar prachtige schilderijen vormen een dromerige weerspiegeling van de natuur in beweging. Magnifiek. 

Synergie tussen glas, kleur en licht.
Peter Kuchler III is de derde generatie van een beroemde Oostenrijkse glasblazersfamilie. Hij heeft het glasblazen met de paplepel meegekregen van zijn familie. Met zijn jonge leeftijd (1991) heeft hij reeds geschiedenis geschreven als bijzonder glaskunstenaar zowel nationaal als internationaal. Hij beheerst het ambacht optimaal, waardoor hij in staat is diverse kleuren in elkaar over te laten vloeien. Niet door toeval, maar met bewust uiterste precisie. De prachtige patronen zowel in het geblazen gemodelleerde glas, als de beheersing van het slijpen, vormen zijn glasobjecten tot originele unieke werken. De glasobjecten zijn symbolisch. Namelijk de perfecte belichting en het glas vormen een uniek samenspel (huwelijk) en versterken elkaar. Een roestvrij stalen voet, waarin het lichtpunt is verwerkt is vaak de basis van het object. 

Graag nodigen wij u en uw kunstminnende vrienden uit voor de feestelijke opening op zondag 6 november vanaf 14.30 uur. Suus Suiker en Peter Kuchler zullen hierbij ook aanwezig zijn.
De expositie is t/m 18 december te bezichtigen, van donderdag t/m zondag vanaf 12.00 uur.