MENU

Rob de Heer

Rob de Heer laat zich inspireren door zijn omgeving, door herinneringen uit zijn jeugd. Bij uitstek het repeterende karakter van een sierlijk hekwerk of een oud trammetje dat nog steeds zijn weg vindt in een historische stad. Ook oude materialen die fragiel en vergankelijk zijn vormen een geliefd onderwerp voor zijn lens en collages.

Profielfoto Rob de Heer - Fotograaf - Gallery van DunDe kracht van Rob de Heer ’s werk is de fotografische weerspiegeling van de schijnbare tegenstelling tussen aan de ene kant het vergankelijke, zoals de natuur en fragiele handgemaakte stoffen en aan de andere kant de doorleefde industriële gebouwen, smeedijzeren constructies of zelfs lantarenpalen die lijken te zijn gemaakt voor de eeuwigheid. Ze roepen een sfeer op uit vervlogen tijden.

“Die sfeer probeer ik te vangen in mijn collages en te plaatsen binnen het vluchtige digitale tijdperk van nu”, aldus de kunstenaar. “Daarmee creëer ik een eigen wereld waarin het verleden een nieuwe toekomst krijgt en waarop de tijd geen vat heeft, een rustpunt. Licht en lichtval spelen een belangrijke rol.”

Digitale techniek om herinneringen te laten herleven

Om die eigen wereld vol fantasie tot leven te brengen en te delen met anderen gebruikt Rob de Heer moderne digitale technieken. Hij gaat de uitdaging aan om elementen met elkaar te combineren tot een omgeving waarin ze elkaar aanvullen en soms met elkaar contrasteren.
Door beelden te bewerken, ze met elkaar te verenigen plaatst Rob herinneringen en gevoelens van vroeger in een andere context en maakt hij een nieuwe eigen unieke wereld, die tegelijk iets mystieks en sprookjesachtigs heeft.

In de serie ‘De Kanten Wereld’, geïnspireerd op Oude Meesters, barokke fragiele kanten stoffen en opsmuk, creëerde Rob een surrealistisch beeld van tijdloze schoonheid en wordt het ongewone bijzonder en het bijzondere uitzonderlijk.

Bekijk de kunstfotografie van Rob de Heer

Rob de Heer - Carousel De Egeltjesman (2018) | Gallery van Dun