MENU
Corine van Voorbergen

van Voorbergen

Corine

Nederland

Corine van Voorbergen’s schilderkunst kenmerkt zich door minimalistische ronde vormen die eeuwige beweging suggereren. Haar kunstobjecten hebben een organische stijl waarin ze de gebruikte media bespeelt als ook hun eigen dynamiek de vrije loop laat. Corine’s kunst is intuïtief, abstract en veelvuldig gecategoriseerd als hoogwaardig design.

 

Met haar kunst wil kunstenares Corine van Voorbergen emoties en gedachten opwekken. Het kleurgebruik, de dieptewerking en de ontstane textuur wekken verschillende gevoelens op. Bovendien ontstaat een interactie tussen haar kunstobjecten en de toeschouwer bij het observeren van haar kunst van dichtbij als van een afstand.

 

Natuur en emoties als inspiratie

Inspiratie haalt Corine uit de natuur. Veelvuldig zijn zelfs natuurlijke materialen als hout, gemalen schelpen en as aan schilderijen toegevoegd om haar verhaal te ondersteunen. Ook spelen emoties een centrale rol op haar doeken. Om emoties op te roepen of een denkproces bij de kijker op gang te brengen gebruikt Corine van Voorbergen een monochroom kleurenschema met gevarieerde texturen.

 

Techniek met een liefdevolle omhelzing

Lagen acrylverf, natuurlijk pigmentpoeder en inkt zijn verschillende media waaruit Corine’s schilderijen zijn opgebouwd. Een dunne laag epoxy maakt het geheel compleet. De epoxy reflecteert de omgeving terug naar de toeschouwer, waardoor deze wordt gestimuleerd om na te denken over wat deze ziet en voelt.
Elk schilderij is voorzien van een messing ring, die liefdevol met de hand is gepolijst. Een proces dat de omhelzing en het steeds opnieuw geven van liefde en aandacht symboliseert. Net als liefde heeft deze omlijsting ‘imperfecties’ als je beter kijkt. Je kunt bijna zien waar elke streek begint en eindigt.