MENU
Paola Grizi

Grizi

Paola

1968

Italië

De Italiaanse beeldhouwster Paola Grizi (1968) is vanaf haar geboorte al ondergedompeld in de kunstwereld. Als kleindochter van een bekende Italiaanse schilder/beeldhouwer en het nichtje van een keramist werd haar creativiteit al op jonge leeftijd gestimuleerd. Dit heeft zich vertaald in een succesvolle carrière als kunstenares, waarbij zij vooral bekend is om haar unieke terracotta en bronzen beelden.

Al vele jaren maakt Grizi ongelooflijke portretten die uit de bladzijden van boeken lijken te ontspruiten. Zowel in terracotta als in brons gegoten, manipuleert zij subtiel de composities om emoties op te roepen. Deze mysterieuze gezichten lijken uit de ether te vloeien, soms met een meditatieve blik, soms zonder ogen.

Grizi manipuleert vakkundig de door haar gekozen media, waarbij haar sculpturen zich voortdurend ontwikkelen tot complexere stukken architectuur. De pagina’s van de boeken lijken dunner te worden terwijl het “papier” omslaat en vouwt om nieuwe dynamische composities te creëren. Door haar passie voor het geschreven woord, richt ze ook de focus op literaire kunstwerken. Zij studeerde klassieke en Italiaanse literatuur en werkte zelfs als journalist en redacteur voordat zij zich toelegde op haar kunstcarrière.